Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

Superliga hokejbalu Ostrava - Kategorie U19

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Bitva o Vyškov otevřená

titulní obrázek

24.2.2013 od Vladimír Schreiner, 89x přečteno

Tabulkově nejvyrovnanější čtvrtfinálovou dvojici tvoří Vyškovské týmy Dražovic a Lulče. Tento předpoklad potvrdilo první první utkání play-off, o postupujícím stále není jasno.

Luleč a Dražovice se letos převlékají ve společné šatně pod jižní tribunou Vyškovského zimního stadionu. Kabinu dělí na modrou a rudo-žlutou část pouze lavice. Podle výsledku prvního čtvrtfinále to vypadá, jakokdyby se týmy dohodly, že nebudou tuto bariéru zvětšovat a rozejdou se smírně.

 

 

 

Zápas, hrající se před solidní diváckou kulisou, zahájili s větší iniciativou Lulečští. Dražovický gólman Peč předvedl ještě za studena několik ostrých zákroků, především betony vykopnuté po přesunu přes celé brankoviště byly momentem patřícím do play-off. Na přečíslení Vavříčka s Horáčkem ale Peč dosáhnout nemohl, 0:1. Inkasovaná branka donutila Dražovické zapnout na vyšší stupeň a gólový efekt na sebe nenechal dlouho čekat. Dvěma střelami ze střední vzdálenosti otočili utkání ve svůj prospěch, 2:1.

Druhá třetina patřila naopak týmu s hořícím D na prsou. Jejich nebezpečné manévry kolem Schreinerovy branky, umocněné několika přesilovkami, přetavil do třetí branky z úhlu střílející Marjaník. 3:1. Prosadil se i tvrdě pálící obr Štébl.  Atmosféra gradovala. Olej do ohně přilia situace z půle druhé třetiny, kdy se nepokrytý puk dostal do Dražovické branky současně s hvizdem rozhodčího. Sudí Doložel rozpažil. Lulči se i přesto povedlo korigovat, prosadili se dorážející Vavříček. 4:2.

 

 

Dvougólové vedení a herní iniciativa tak před poslední částí jednoznačně favorizovaly tým Dražovic. Namísto papírových předpokladů se ale ukázalo jak obrovský efekt v hokeji hraje schopnost využít moment .

Do té doby nervózně hrající brankář Schreiner uhasil před Plameny hned několik velmi pálivých situací a sebevědomí modrého týmu najednou mělo na čem stát. Havlačka přiťukl puk Kurialovi, ten s buldočí vůlí objel branku a zasunul k tyči. Puk zůstal ležet jen kousíček za čárou, 4:3.

Dvě minuty před koncem pak najel do pásma elegantní Horáček, narazil si puk o Peče a srovnal. 4:4.

 

 

 

 

Dražovice si vzaly oddechový čas.

Okamžitě po té zachytává rozehrávku Lulče agilní Marjaník a míří sám na Schreinera, jeho rána zápěstím ale o centimetry rožek branky míjí. Zápas tak končí nerozhodným stavem 4:4.

Začíná se tedy od nuly, o postupujícím rozhodne druhé čtvrtfinále, které se bude hrát v Brně. Tam si mužstva do společné šatny sedat nebudou, jedno totiž musí z kola ven!