Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

Superliga hokejbalu Ostrava - Kategorie U19

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Spanilá jízda Martinova pokračuje, po Opavě to odnesla i Dukla

titulní obrázek

15.3.2013 od Jaroslav Pikula, 73x přečteno

Po senzačním vítězství v minulém kole nad Opavou dokázal Martinov v jednom z nejlepších utkání dosavadního průběhu soutěže urvat tři body i proti dalšímu favoritovi z Dukly. Po vítězství 2:1 se tak posunul už na třetí místo, právě před svého posledního soupeře. Dařilo se také havířovským Warriotům, kteří doslova vydřeli vítězství proti Young Blood Ostrava a upevnili si druhé místo. Druhý havířovský tým Warriors nedokázal zopakovat solidní výkon z předminulého týdne a na půdě vedoucí Opavy utržil nejvyšší debakl tohoto ročníku 14:0.

 

 

HC Warrioti Havířov – Young Blood Ostrava 3:1 (0:0, 0:0, 3:1)

V úvodním zápase nedělního programu BAIL Ostravské Hokejbalové Ligy proti sobě nastoupili Warrioti a Young Blood, jejichž podzimní vzájemný duel skončil sice jednoznačným vítězstvím havířovských hráčů v poměru 5:0, utkání se ale do historie soutěže zapsalo také udělením rekordních stotřicetitří trestných minut. V nervózním duchu se nesly i první dvě třetiny tohoto zápasu, byť tentokrát s minimálním počtem vyloučených hráčů. Vše se odvíjelo od bezbrankového stavu, který vydržel až do začátku třetí třetiny, kdy vedení na stranu Havířova strhl David Purgat po přihrávce Jakuba Budáče – 1:0. Nejtěsnější náskok pak mohli havířovští hráči několikrát navýšit, ztroskotali však pokaždé na dobře chytajícím Danielu Pfeilerovi v brance Young Blood. Čtyři minuty před koncem tak udeřilo na druhé straně, když vyrovnání zařídil Pavel Borovička po asistencích Ondřeje Svobody a Matěje Elbla - 1:1. Radost z vyrovnání měla ale jepičí život, po sedmi vteřinách totiž vrátil vedení havířovskému týmu dosavadní nejlepší střelec soutěže Tomáš Kudělka po nahrávce Radka Krainy – 2:1. Young Blood se pak vehementně snažili vyrovnat, minutu před koncem ale zpečetil vítězství Warriotů Jan Kotrla – 3:1.

Warrioti tak na jaře vyhráli i svůj druhý zápas, což vzhledem k ostatním výsledkům potvrdilo jejich druhou pozici v tabulce soutěže, Young Blood zůstávají šestí s vzrůstajícím odstupem na lepší příčky.

Branky a nahrávky: 26:09 Purgat David (Budáč Jakub), 32:17 Kudělka Tomáš (Kraina Radek), 34:59 Kotrla Jan - 32:10 Borovička Pavel (Svoboda Ondřej, Elbl Matěj).

Střely 23:20, Vyloučení 1:4, Přesilovky 3:0, Využití 0:0, V oslabení 0:0, Diváků 30.

 

Sanitrans Opava – HC Warriors Havířov 14:0 (1:0, 5:0, 8:0)

Oslabená Opava v předchozím kole překvapivě prohrála s Martinovem, to posilnění Warriors v havířovském derby předvedli kvalitní výkon, který ale na body nestačil. Na kylešovickém hřišti se ale vše vrátilo do starých kolejí, havířovští přijeli do Opavy pouze s torzem sestavy, za domácí naopak nastoupila většina opor.

První třetina však byla výsledkově velice vyrovnaná, byť v šesté minutě otevřel skóre Libor Steinwirth po asistencích Lukáše Kaly a Pavla Anděla - 1:0. Těsné skóre vydrželo až do poloviny zápasu, což dávalo mladému havířovskému týmu šanci pomýšlet na dobrý výsledek. Jenže v rozmezí osmnácté až dvacáté minuty dokázala Opava vstřelit čtyři branky zásluhou druhého zásahu Steinwirtha, po jednom góle pak přidali Radek Vlašánek, Matěj Okruhlica a Jindřich Římský. Dvě minuty před koncem druhé třetiny navíc zvyšoval už na 6:0 Lukáš Kala a o osudu zápasu tak bylo definitivně rozhodnuto. Poslední třetina pak pouze potvrdila vysoké vítězství první Opavy nad posledním Havířovem. Opavští hráči si s chutí zastříleli a rezignovaný soupeř se na nějaký odpor téměř nezmohl. Hattrick zkompletoval Libor Steinwirth, Radek Vlašánek dokonce zaokrouhlil v poslední části díky čtyřem trefám svůj střelecký účet tohoto utkání na číslo pět a do střelecké listiny se ještě zapsali Daniel Holeš, Marek Šindlář a v jediné přesilové celého utkání i Jan Říha. Čtyřmi asistencemi přispěli k vysokému vítězství také Jindřich Římský a Jan Přikryl, k tomu všemu se celkem lacině získané čisté konto z utkání odnesl David Okruhlica, který toho moc na práci v zápase neměl.

Opava tak po předchozím zakolísání potvrdila své první místo v soutěži a směřuje za vítězstvím v základní části soutěže, byť tentokrát ji soupeř příliš neprověřil a odpor kladl pouze do poloviny utkání. Na opačném pólu tabulky se už zdá být situace také poměrně jasná, početně oslabení Warriors nedokázali zopakovat kvalitní výkon z derby zápasu s Warrioty a na své konto si připsali další dvoucifernou porážku. Navíc s velkou pravděpodobností dnešní soupeři na sebe narazí i v prvním kole play-off, kde si zřejmě havířovští borci moc šancí dávat nebudou, neboť ze dvou zápasů v letošní sezóně nedokázali vstřelit Opavě ani jednu branku, přičemž jich inkasovali pětadvacet (první utkání HAV – OPA 0:11).

Branky a nahrávky: 5:11 Steinwirth Libor (Kala Lukáš, Anděl Pavel), 17:33 Steinwirth Libor (Anděl Pavel, Holeš Daniel), 18:14 Vlašánek Radek (Přikryl Jan, Šindlář Marek), 18:27 Okruhlica Matěj (Kala Lukáš), 19:39 Římský Jindřich, 22:15 Kala Lukáš (Steinwirth Libor), 24:34 Vlašánek Radek (Římský Jindřich, Kučera Přemysl), 25:11 Holeš Daniel (Říha Jan), 25:54 Vlašánek Radek (Římský Jindřich, Přikryl Jan), 28:01 Vlašánek Radek (Římský Jindřich, Přikryl Jan), 29:14 Říha Jan (PP), 32:05 Šindlář Marek (Římský Jindřich), 33:12 Steinwirth Libor (Říha Jan, Okruhlica Matěj), 35:20 Vlašánek Radek (Přikryl Jan).

Střely 42:12, Vyloučení 0:1, Přesilovky 1:0, Využití 1:0, V oslabení 0:0, Diváků 15.

 

Dukla Hrabyň – HBC Sokol Martinov 1:2 (0:1, 1:1, 0:0)

Poslední zápas jedenáctého kola, kde proti sobě nastoupila Dukla a Martinov, přinesl jedno z nejlepších utkání tohoto ročníku. Martinov si po senzačním vítězství nad Opavou brousil zuby i na Duklu, se kterou na podzim prohrál 0:1.

A byl to právě Martinov, který se v polovině první třetiny dostal do vedení, když po nádherné akci zlomilo bezbrankový stav trio martinovských hráčů Tomáš Musálek, Petr Vávra a zakončovatel celé akce Radek Vávra – 0:1. Martinov pak byl do konce první třetiny lepším týmem a mohl své vedení navýšit, několikrát však své mužstvo výrazně podržel brankář Dukly Vladimír Benko, když už se zdálo, že akce martinovských musí skončit míčkem v síti Hrabyně.

I druhou třetinu začal lépe tým Martinova a v čase 15:15 navýšil své vedení na rozdíl dvou branek, to když se ujala akce Vojtěcha Homoly s Dominikem Weinfurterem – 0:2. Dukla se zpátky do zápasu dostala o tři minuty později, když po nahrávkách Jaroslava Darivčáka a Tomáše Šimka vsítil kontaktní branku Stanislav Laryš – 1:2.

Zápas pak pokračoval ve vysokém tempu až do konce druhé třetiny a často připomínal nasazením jednotlivých hráčů rozhodující zápasy play-off. K vidění byly i nějaké náznaky šarvátek, vylučovalo se však vždy na obou stranách.

V závěrečné třetině zápas gradoval, velkou příležitost vyrovnat měla Dukla v 28. minutě po vyloučení martinovského Besty, přesilovku však díky výborné a obětavé hře hostů nevyužila. Předzvěst závěrečného tlaku Dukly pak na konci 34. minuty uťalo vyloučení – za nedovolené bránění putoval na trestnou lavici Kamil Grabovský. Martinov tak měl šanci poměrně pohodově dohrát utkání v početní převaze, jenže až přespříliš laxní hra Martinova a obrovská bojovnost a odhodlání Dukly vyrovnat dala závěru utkání úplně jiný směr. Hrabyň v oslabení místo bránění vsadila vše na útok a i ve čtyřech hráčích zamkla v poslední minutě martinovské mužstvo v jeho obranném pásmu. Útočnou snahu pak Dukla podpořila ještě hrou bez brankáře a v závěrečných sekundách si vytvořila zdrcující převahu a množství stoprocentních šancí, které ale skončily na výborně chytajícím Davidu Poláškovi nebo na tělech obětavě hrajících obránců.

Martinov tak v závěru vynikajícího utkání uhájil jednobrankové vedení a oplatil svému soupeři podzimní prohru. Po tříbodové nečekané, ale o to cennější výhře proti Opavě tak Martinov naplno bodoval proti dalšímu favoritovi soutěže a rázem se posunul na průběžné třetí místo tabulky, Dukla v prvním jarním zápase i v poněkud zraněními prořídlé sestavě podala vysoce nadstandardní výkon, který však na zisk bodů nestačil.

Branky a nahrávky: 18:11 Laryš Stanislav (Darivčák Jaroslav, Šimko Tomáš) - 5:54 Vávra Radek (Vávra Petr, Musálek Tomáš), 15:15 Weinfurter Dominik (Homola Vojtěch).

Střely 20:30, Vyloučení 3:3, Přesilovky 1:1, Využití 0:0, V oslabení 0:0, Diváků 25.

 

Rozpis zápasů nadcházejícího víkendu:

Sobota 16.března - dohrávka 8. kola:

15:00  HBC Sokol Martinov - HBC Falcon Ostrava (hřiště Ostrava - Poruba)

Neděle 17.března - zápasy 12. kola:

10:00  HBC Falcon Ostrava - HC Warrioti Havířov (hřiště Ostrava - Zábřeh)

13:00  Dukla Hrabyň - Sanitrans Opava (hřiště Ostrava - Poruba)

 

Neděle 17.března - 1. semifinále Ostravského Ligového Poháru

15:00 Young Blood Ostrava - Dukla Hrabyň (hřiště Ostrava - Poruba)

 

BAIL Ostravská Hokejbalová Liga 2012/2013

PRŮBĚŽNÁ TABULKA SOUTĚŽE

Pořadí Team Zápasy Výhry Prodl. Remízy Prohry Bilance Body
1. SANITRANS Opava 10 8 1 0 1 64:10 (54) 26
2. HC Warrioti Havířov 11 7 0 1 3 40:20 (20) 22
3. HBC Sokol Martinov 10 6 0 0 4 31:23 (8) 18
4. Dukla Hrabyň 10 5 0 2 3 32:20 (12) 17
5. HBC Falcon Ostrava 8 5 1 0 2 23:19 (4) 17
6. Young Blood Ostrava 10 2 1 1 6 20:42 (-22) 9
7. HBC Autodoprava Osmančík Tygr Poruba 10 2 1 0 7 28:32 (-4) 8
8. HC Warriors Havířov 11 0 1 1 9 15:87 (-72) 3

Veškeré statistiky a další informace naleznete na stránkách soutěže www.ahl.cz/soutez/bohbl