Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

1.ZÁHORSKÁ HOKEJOVÁ LIGA

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Story of Crocodiles

titulní obrázek

15.6.2013 od Zdenka Kölblová, 130x přečteno

turnajová cesta Krokodýlů

Carolina Žilina – Crocodiles 4:0

 

Krokodýlům letos připadla čest postavit se na led v zahajovacím utkání celého turnaje. Vzhledem ke komplikacím po cestě dorazila výprava do Trenčína doslova na poslední chvíli, hráči měli sotva čas usadit se v kabině a převléct se na utkání. O nějaké rozcvičce a aklimatizaci nemohlo být ani řeči.

A aby bylo smůly dostatek, rovnou narazili na soupeře nejtěžšího. Ono to tedy ze začátku tak nevypadalo, Krokodýli rozhození z komplikované cesty si nejdříve mysleli, že jsou na soupeře příliš pomalí. Ale opak byl pravdou, hráči Caroliny byli příliš rychlí. A to hráli celý zápas na 17 hráčů do pole (odehráli tak celý turnaj, klobouk dolů).

Zápas skončil porážkou 0:4, hráčům v černém se bohužel nepodařilo dát ani jedinou branku. Tým Carolina Žilina se později stal vítězem celého trenčínského turnaje.

 

před zápasem

 

Crocodiles – Medvědi Náměšť n. Oslavou 0:1

 

Jelikož byla skupina B, v níž Krokodýli odehrávali základní část turnaje, pouze čtyřčlenná a tým tedy měl na programu v sobotu jen dvě utkání, mohli si hráči po nočním výletě pospat, k zápasu nastupovali až v poledne.

Ani druhý soupeř, na kterého Krokodýli narazili, nebyl z nejjedodušších. Ale Krokodýlům navíc tento zápas příliš nesedl. Hrálo se na 15 lidi do pole, hráči se jen těžko dostávali do tempa a první lajna, od které se očekávaly úspěchy, měla velkou smůlu a vůbec se jim nedařilo.

Výsledek zápasu dává tušit vyrovnané utkání, ale to, že Krokodýli inkasovali pouze jedinou branku, je hlavně zásluha tentokrát vynikajícího Michaela Guldy, který byl za svůj výkon oceněn jako nejlepší hráč utkání.

Medvědi v celkovém pořadí turnaje skončili na 3. místě.

 

 

AHL Nové město – Crocodiles 2:1

 

Do třetice v základní části se Krokodýli v sobotu v podvečer ve své těžké skupině utkali s týmem AHL Nové město a byl to pro ně nejvyrovnanější zápas dosavadního průběhu turnaje.

Naději na první vítězství vzbudilo vstřelení vedoucí branky, postarali se o ni Libor Grabec a Míra Pilát. Další velkou šanci na lopatě měl Luděk Dubšík, nicméně akce se nepovedla a z protiútoku soupeř vyrovnával na 1:1. Druhou branku dostali Krokodýli hned v zápětí a tím bylo skóre uzavřeno. Ačkoliv se Krokodýli snažili ze všech sil a soupeři tentokrát hratelní byli, opět nedosáhli ani na jediný bod.

Díky této porážce skončili Krokodýli v základní skupině na posledním místě a čekalo je opravdu tvrdé črvtrfinále s vítězem skupiny A týmem Galaxy Kežmarok.

 

Krokodýli za dozoru CSKA

 

čtvrtfinále Galaxy Kežmarok – Crocodiles 6:0

 

Krokodýli si mohli v neděli ráno pospat trochu déle než kolegové z CSKA, ale přestože prožili vesměs klidnou odpočinkovou noc, ranní termín utkání se ukázal jako smrtící a nikdo nebyl schopný se pořádně probrat.

Než se nadáli, prohrávali Krokodýli 3:0. Dlužno říct, že zápas s Galaxy Kežmarok byl přetěžkou záležitostí a neměli proti soupeři příliš šancí.

Utkání skončilo výsledkem 6:0 a tým Galaxy Kežmarok obsadil v celkovém pořadí turnaje druhé místo.

 

skupina o 7.-9. místo Crocodiles – ASD Dukla Jihlava 4:0

 

Ve skupině o 7.-9. místo se hrál miniturnaj se zkrácenými zápasy (na 2x10 minut).

I z hlediska skóre byl první zápas nejúspěšnějším vystoupením Krokodýlů na turnaji a dle slov samotných hráčů to byl jediný pořádný hokej, který si tu zahráli.

Do soupeřovy branky se trefil Mira Pilát (2x), Mira Přerovský a René Ličartovský, asistence navíc ještě Jaroslav Styblík a Libor Grabec. Miroslav Pilát byl vyhlášen hráčem utkání.

Dukla Jihlava byla s devíti (později osmi) hráči nejslabším týmem turnaje a skončili na posledním místě.

 

ze šatny

 

skupina o 7.-9. místo Crocodiles – Letci Ludanice 2:5

 

Toto utkání rozhodlo o konečném umístění.

Vyvíjelo se zpočátku pro Krokodýly velice dobře. Nejprve se svou klasickou střelou od modré trefil Libor Brůžek. Soupeři sice srovnali, ale Krokodýli se dostali krásnou akcí Reného Ličartovského a opět Libora Brůžka znovu do vedení. Potom se ale stalo několik nemilých věcí, pár indiviuálních chyb a rázem z toho byly tři další branky za záda Michaela Guldy. Letci v závěru zápasu ještě kosmeticky upravili skóre na 2:5.

Ani k tomuto utkání nenastoupili Krokodýli v plném počtu, chyběl například Petr Tošnar.

 

HC Crocodiles na turnaji v Trenčíně 2013

 

Tým Krokodýlů obsadil v celkovém hodnocení turnaje 8. místo.

Jako jednu ze svých největších slabin vidí hráči příliš pomalou a komplikovanější hru v počtu 15ti hráčů v poli a z toho si berou i poučení pro příště (ačkoliv tým Carolina Žilina odehrál celý turnaj v 17ti hráčích do pole, je toto složení spíše výjimkou, CSKA se shodli na tom, že se jim také nejlépe hraje na dvě pětky).

Nejlepším střelcem týmu se stal Mira Pilát, který obsadil 33. místo v tabulce kanadského bodování turnaje, dále se do tabulky zapsali René Ličartovský (43.), Mira Přerovský (50.), Libor Brůžek (51.), Jarda Styblík (57.), Libor Grabec (73.) a Martin Grabec (77.).

Ve dvou sehraných utkáních byl člen týmu oceněn jako nejlepší hráč a to brankář Michael Gulda v zápase s Medvědy a Mira Pilát v zápase s Duklou Jihlava.

 

Reportáž pokračuje článkem Příběh CSKA