Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

1.ZÁHORSKÁ HOKEJOVÁ LIGA

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Souhrn první poloviny turnaje

titulní obrázek

5.4.2008 od Vladimír Schreiner, 43x přečteno

Iceshop Hockey Cup odstartoval prvním kvalifikačním turnajem, přinášíne vám reportáž z prvínch dvou hracích dnů.

Páteční podvečer se odehrával převážně v duchu rozpačitého seznamovaní všech zůčastněných stran s prostředím turnaje. Po úvodním focení ale hráči hodili nervozitu za hlavu a skočli rovnýma nohama do bojů v základních skupinách.

Ve skupině "A" se dařilo nejlépe Delfínům z Blatce, ve třech zápasech inkasovali jenom jedinou branku a bez ztráty kytičky postoupili do semifinále. V Bčku nebyl bezchybný ani jeden z týmů, i vítězové - ČPP Falcons - si neodpustili klopýtnutí s oblastním rivalem JB Stavební.

V podvečer pak mohli začít boje play-off. A obě předkola byla jiskrná a štědrá na překvapení - CSKA nakonec přehrála JB Stavební, z třetího místa postupující Rebels si vyšlápli na papírové favority Rotor a zajistili si účast v semifinále.

Malá semifinále, tedy zápasy vyřazovacích bojů o 5. - 8. byla už pak výsledkově jednoznačnější. O 5. místo si v neděli ráno zahrají JB Stavební s Rotorem Podhoří. V souboji o 7. pozici se potkají Zvíkovští Predators s Delfíny z Pusté Rybné.

Prvním semifinále, mezi Falcons a CSKA ukázalo, že dosavadní výkony "armádního" mužstva byly produktem maximálního nasazení. Falcons dokázali tohoto faktu dokonale využít a deklasovali vysílené CSKA divokým poměrem 12:1.

O co jednoznačnější bylo první semifinále, o to dramatičtěší bylo to druhé, mezi Delfíny Blatec a AHC Rebels. Mužstvo Delfínů dokázalo stáhnout dvoubrankové manko, za nerozhodného stavu 2:2 sváděli soupeři nelítostnou, emocionálně vypjatou bitvu. K vidění byl hokej jako řemen. Výraznými postavami byli brankáři, Miloš Sixta v brance Rebels ukázala několik efektních a pohledných zákroků. Zápas už směřoval k penaltovému rozstřelu. 22 sekund před koncem základní hrací doby ale Delfíni udeřili soupeři smrtící ránu - Chalanda poslal Blatec trefou do odkryté brány do finále.