Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

1.ZÁHORSKÁ HOKEJOVÁ LIGA

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

II. kvalifikační turnaj

titulní obrázek

14.4.2008 od Vladimír Schreiner, 61x přečteno

Iceshop Hockey Cup pokračoval druhou kvalifikací, přinášíme reportáž a fotky z herního víkendu číslo dva.

Druhý kvalifikační turnaj byl s dvanácti účastníky a třiceti dvěma zápasy nejbohatším podujetím celé série. V základní skupině A si suveréně počínali Old Stars z Hodonína, Bčko ovládla česko-slovenská Komplexní brigáda, v D prozměnu rabovali pražští Sony Ericsson Hockey. Zajímavě se vyvíjelo dění ve skupině C: Jestřábi z Ostravy remízovali s Bílými Medvědy, s třetím celkem skupiny - Limet Café - hráli oba zmínění 2:1. O vítězi tak musel rozhodnout až los!

V předkole čtvrtfinále se vesměs prosadili favorité, tedy celky postupující z druhých míst v základních skupinách. Jako jediní dokázali respekt za hlavu hodit Limet Café, když po dramatickém boji zvítězili 2:1 a poslali tak nedvědický Junior pouze do bojů o devátou příčku.

Předkolo čtvrtfinále

Radim Protivinský likviduje precizním zákrokem šanci nedvědických.

Sobotní večer tak mohl patřit čtvrtfinálovým kláním. Jestřábi z Ostravy se utkali s Hodonínem a nevedli si vůbec špatně - velkého favorita turnaje dlouho trápili, po prohře 1:3 ale museli z kola ven. Mimořádně dramatický byl i zápas Komplexní brigády s Limet Café. Ve velmi emotivním duelu dokázala brigáda otočit nepříznivý vývoj, když rozdílovou a vítěznou branku vstřelil necelé dvě minuty před koncem Gron. Nejtěsnějším rozdílem skončil i zápas Bílých medvědů s ZFP Panters, poslední pozici v semifinále si v neděli ráno zajistili Sony Ericsson na úkor Juliánova.

Čtvrtfinále

Tomáš Mišik zasahuje proti Hodonínu ve čtvrtfinále.

V boji o celkovou pátou příčku na sebe narazili Jestřábi s Bílými Medvědy - lehkonozí rychlíci z Prostějova (Bílí Medvědi) se rychle ujali vedení a mužstvo z ocelového města porazili vysoko 7:1.

Zápletka obou semifinále byla vyřešena poměrně rychle. S chutí hrající Hodonín přehrál Komplexní brigádu 7:1, Sony Ericsson se nenechal zahanbit a postup do finále na úkor ZFP oslavil stejným poměrem.

V boji o třetí místo šlo kromě sportovní prestiže především o pozvánku na finále Iceshop Cupu, obvyklý nedostatek motivace v utkání útěchy tedy nehrozil. Za lepší konec zatáhla Komplexní brigáda - zdolala ZFP 5:2 a mohla se tak těšit na cestu do Brna za dva týdny.

Finále bylo nádhernou tečkou za celým víkendem. Old Stars i Sony Ericsson předvedenou hrou manifestovali za krásný hokej: dramatický, rychlý a férový. První branku zaznamenal za Sony Ericsson v třinácté minutě Lukáš Macháček a přestože se hra přelévala ze strany na stranu, vydržel jednogólový náskok na světelné tabuli dlouho. Až pět minut před koncem zápasu se podařilo Hodonínu srovnat, to když puk propasíroval za záda skvělého Viktora Malého Žofka. Základní hrací doba vítěze neurčila, finále museli rozhodnout trestná střílení.

První hodonínský střelec nedal, nájezdník Sony Ericsonnu zaznamenal úspěch. Ve druhé sérii Old Stars srovnali krok, v té třetí navíc kapitán Hierman zvýšil. Úspěch Hodonína tak ležel na bedrech brankáře Poláška - který uspěl. Precizní zákrok nejlepšího maskovaného muže turnaje znamenal vítězství pro Old Stars Hodonín.

Komentáře

14.4.2008, 19:53 - Miloš Hierman

Díky moc za kvalitní info a dodatečně taky za perfektní organizaci 2. kvalifikačního
turnaje. Pokud bude vše v podobném duchu či dokonce i lepší při poslední
kvalifikaci a hlavně pak o finálovém víkendu, tak se určitě nebudeme zlobit. A to i když
bysme snad náhodou neměli vyhrát... :-)
Čau za 2 týdny...

16.4.2008, 10:19 - Radek Holešovský

Ale my vyhrajeme...