Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

1.ZÁHORSKÁ HOKEJOVÁ LIGA

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Iceshop cup 2008 - 3. turnaj

titulní obrázek

21.4.2008 od Vladimír Schreiner, 52x přečteno

Poslední kvalifikační víkend rozhodoval o zbylých třech postupových příčkách pro finále.

Herní formát třetího turnaje byl oproti předchozím víkendům pozměněn - bojovalo se v pětičlenných kvalifikačních skupinách přičemž první a druhé mužstvo čekalo navíc semifinále.

Ve skupině A vystrčili růžky už v prvním zápase vysokoškoláci z brněnského VUT, když porazili Bílou Horu 6:0 a dali svým budoucím soupeřům jasný varovný signál. Druhým favoritem se ukázal být Frýdecko-Místecký tým HC Nebory, který ztratil první body až v posledním zápase základní části právě s VUT - jejich tvrdý souboj okořenila ostrá výměna názorů.

Zapas VUT - Nebory

Dunajovice si zajistili třetí příčku výhrou nad pražskou Bílou horou, nedařilo brněnským Gingilla Fighters - nula na bodovém kontě znamenala pro bojovníky pouze souboj o devátou příčku.

Skupinou B prošel bez ztráty kytičky smíšený celek Petrova a Čertů, druhé semifinálové místo zaujmuli Devil Butts. Mužstvo Jiřína dvakrát sahalo drtivým závěrečným náporem po vítězství - na skalp Devil Butts ani Baru 110 Hranice to ale nakonec nestačilo. Žlutě oblečený celek z Jihlavska tak skončil ve skupině poslední. Právě hranický Bar dokázal vymazat z ledu Radioaktivitu Hostovice a mohl tak bojovat o celkové páté místo.

V souboji Petrova-Čertů s hranickým Barem 110 zasahuje brankář Dočkal.

Základní skupiny bohužel ukázali na nešťastnou volbu rozhodčích, stížností na sudí bylo opravdu víc než je zdrávo. Tuto, pro organizační team turnaje cennou,  zkušenost bohužel museli zaplatit svou nespokojeností účastníci třetího turnaje.

První semifinále, duel VUT a Devil Butts, vyzněl velmi jednoznačně - rychlonozí studenti VUT dokázali přehrát soupeře dvouciferným výsledkem.

O poznání zajímavější byl druhý semifinálový zápas: papírový favorit, celek Petrova a Čertů, prohrával už ve čtvrté minutě dvoubrankovým rozdílem. Tomáši Florovi se sice podařilo snížit, v půli zápasu už ale zase vedli zelení o dva góly. Brněnský celek rozhodně nesložil zbraně a mohutně útočil, na Nebory to ovšem nestačilo.

Klání o 7. místo přivedlo na led Bílou horu s Radioaktivitou z Hostovic. Dlouho vyrovnané utkání rozuzlila až druhá půle, lepší vzpomínky na konec turnaje tak budou mít pražané.

I zápas o páté místo vyhlížel dlouho napínavě, Bar 110 hrál po první půli s Dunajovicemi nerozhodně 1:1. Ve 28. minutě ale zapnul gólostroj bílooranžových Dunajovic Vrba a společně s koncem utkání tak světelná tabule signalizovala divokých 6:1.

O třetí místo a postup do finálového turnaje hráli Devil Butts s Petrovem. Petrov nedovolil žádné překvapení, vyhrál 7:2 a může brousit brusle na následující týden.

Víkend vrcholil finálovým zápasem HC Nebory s VUT. Na jedné straně kluziště tak stáli neústupní bojovníci ze severu Moravy, proti nim vytáhli do boje zruční hokejem se bavící studenti brněnské techniky. VUT se góly Pally a Michela rychle ujalo dvoubrankového vedení, Nebory ale rozhodně nerezignovaly. Odhodlanost a neústupnost hráčů v zelených dresech byla mimořádná, žádný puk ani souboj pro ně nebyl ztracený. Gól Jasinskeho znamenal snížení, víc už ale brňané nedovoli. Vítězem třetího kvalifikačního turnaje je tedy celek VUT CESA Brno.