Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

1.ZÁHORSKÁ HOKEJOVÁ LIGA

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Pohlednice z turnaje VI - fair play

titulní obrázek

24.4.2008 od Zdenka Kölblová, 39x přečteno

CSKA nasbírala za šest zápasů na turnaji celkově 22 trestných minut. Nebyl udělen jediný vážnější trest a nebylo nařízeno žádné trestné střílení. Nikdo se nepopral a nikdo nebyl poslán na trestnou lavici za nesportovní chování.

Fair play lze volně přeložit jako hrát fér. Bez faulů, zákeřností, hrubostí, špatného chování vůči protivníkovi a bez úmyslu přivodit soupeři újmu nedovoleným způsobem. Výraz vystihuje dobré stránky každého sportu na světě a celkově i lidského života samotného. Lední hokej je kontaktní týmová hra, kde je někdy opravdu těžké udržet emoce na uzdě a nesklouznout k nesprávnému jednání. CSKA to zatím zvládá skvěle.

Když jsem poprvé pojala úmysl založit tým a přihlásit se s ním do ligy BHHL, přemýšlela jsem hodně nad tím, jak moc je důležité vybrat ty správné lidi z hlediska jejich chování na ledě (i mimo něj). BHHL si velmi zakládá na čisté hře bez faulů a jediný takovýto špatně vybraný hráč by mohl tým velmi výrazně poškodit. Když jsem se tenkrát rozhodla pro naše nynější spoluhráče, věřila jsem, že jsem vybrala dobře. A zatím to tak opravdu vypadá.

Jak již jsem řekla, náš tým nasbíral za celý turnaj jen 22 trestných minut. Statistiky na portále ahl.cz bohužel nedovolují jednoduché srovnání s ostatními účastníky turnaje, ale myslím, že jsme na tom v tomto ohledu hodně dobře a dostali bychom se v tabulce fair play na vysoké pozice. CSKA hraje pěkný, pohledný a sportovní hokej a jsem za to celému týmu moc moc vděčná. Doufám, že naše disciplinární komise zůstane jen imaginární institucí a nebude muset nikdy zasedat k řešení i sebemenšího problému :).

Ještě jedna věc do tohoto článku patří, i když s chováním na ledě nemá moc společného. Chvíli před vyhlášením konečných výsledků celého turnaje za mnou přišel organizátor Tomáš Mišik s tím, že máme v týmu hráče, který vede tabulku střelců – Tondu Žáka. Tonda se k tomu vyjádřil tak, že zapisovatelé udělali v jednom ze zápasů chyby a připsali mu góly, které dal jiný náš hráč a tedy že cenu nemůže převzít. Kdyby mlčel, dostal by pohár pro nejlepšího střelce a nikdy by se nikdo nic o chybách v zápisech nedozvěděl. Nemlčel. Chtěla bych, aby naopak o tomto věděli všichni. Díky za upřímnost!

 

Toto je poslední článek ze seriálu o našem vystoupení na turnaji IHC (celkem jich bylo napsáno a uveřejněno na našich stránkách dvanáct). Co říci závěrem, když toho už tolik bylo řečeno?

CSKA obsadila na turnaji pěkné čtvrté místo (původně jsme šli do turnaje jako outsideři a favoriti na spodní příčky tabulky, bookmakeři nám nedávali vůbec žádné šance). Bylo to krásné překvapení a ještě krásnější zážitek se vším všudy, s dobrým i s tím špatným, naštěstí dobrého bylo mnohem víc. Byl to víkend, kdy vznikla CSKA. Hokeji zdar!