Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

1.ZÁHORSKÁ HOKEJOVÁ LIGA

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

CSKA ustálo premiéru v lize na jedničku

titulní obrázek

5.9.2008 od Zdenka Kölblová, 65x přečteno

4.9. jsme si odehráli první zápas BHHL: CSKA Brno – HC Kings Alia System 4:5

Kdo z nováčků chce tvrdit, že se mu před startem netřásla kolena, tak je srab :) Kromě Libora, Martina a několika málo dalších to byla pro hráče CSKA velká premiéra a jsme rádi, že to máme za sebou. Příště už to bude s těmi koleny lepší a myslím, že nejen s koleny. Ale pěkně popořadě.

Začali jsme trochu nervózně, ale to se samozřejmě dalo čekat. Málokdo tušil, do čeho vlastně jdeme. Když se mě někteří z vás přes den ptali, jak jsou na tom Kings a jestli na ně máme, odpovídala jsem vždy, že nemá cenu plašit ani uklidňovat. Teď už to můžu říct: papírově jsme na ně neměli :) Trénovali vloni s Krokodýlama a slušně s nimi drželi krok. Svou skupinu na posledním turnaji vyhráli a skončili nakonec celkově na třetím místě.

A začátek podle toho vypadal. Po první třetině jsme prohrávali 0:2 a dostali jsme i třetí gól. Ale CSKA se dokázala zvednout a obrovskou pochvalu uděluji za dvě proměněné přesilovky. To se v historii týmu snad ještě nestalo, že bychom dokázali přesilovku využít :)

Škoda toho, že jsme skoro vždy dostali gól vzápětí poté, co jsme sami dali, gólman Miloš se v tomto směru vyjádřil velice smutně. Také škoda, že nevycházely dlouhé přihrávky, že zakládání útoku mockrát nedopadlo příliš úspěšně a že si gólman příliš nevěřil a nepředvedl svůj standardní výkon, i když obdržené góly jdou na také vroubek občas trochu zmatené obraně. Ale jak jsem již řekla, může za to z velké části nervozita a nezkušenost a všechno tohle by mělo být časem lepší a lepší.

Myslím, že dobře jsme zvládli ostře sledovanou čistotu hry. Dva vyloučení hráči za malé přestupky, to sice není čisté konto na trestné lavičce, ale kdyby to nikdy nebylo víc, mohli bychom si gratulovat. Incident, který se odehrál pár sekund před koncem lze klasifikovat jako nepěkné selhání soupeře, bodyček zezadu na mantinel do nic netušícího hráče je hodně špatnou vizitkou Kings a do bezkontaktního hokeje rozhodně nepatří. Naštěstí se to všechno obešlo bez zranění a věřím, že se nic podobného nebude opakovat.

Zvláštní odstavec chci věnovat kouči Kuťasovi, jehož vedení bylo na zápase jistě poznat. Sice mu budeme muset sehnat nějakou hodně dobrou slivovici na kloktání (bromhexin odmítl) a nebo, jak jsem mu navrhla, poslat ho na kurz znakové řeči, když tři dny po zápase nebude moci mluvit, ale jeho služby jsou neocenitelné. Poznali jsme, jaké to je, když hráče řídí zkušený vůdce, taktický time pár minut před koncem a stažení hráčů na dvě pětky, to bychom sami nevymysleli a přispělo to ke čtvrtému gólu. Děkujeme.

Ještě se zmíním o výhradě, kterou směrem k organizaci pronesl kapitán – sudí sice pískal dobře a podle svých možností zvládl, co se zvládnout dalo, ale ačkoliv to nebyl nijak vyhrocený zápas, absence druhého rozhodčího byla znát, hlavně při ofsajdech. Je třeba si uvědomit, že vedení jistě dělá, co může a sama vím, že situace s rozhodčími je trochu komplikovaná. Snad se ale dočkáme toho, že se i tento nedostatek časem podaří odstranit.

Mě samotné třeba víc vadí společná šatna se soupeřem, ačkoliv jsme na tento možný problém upozorňovali již dříve. Dokonce bylo prý přislíbeno, že každý tým bude mít svou vlastní šatnu. Ovšem to není ve fyzických možnostech haly, proto se s tím budeme muset smířit po zbytek sezóny.

A taky je mi trochu líto, že oficiální redaktor nepostřehl a nevyfotil našeho nového vlčího maskota. Snad příště.

V titulku jsem napsala, že jsme premiéru ustáli na jedničku a mnozí z vás se možná ptají, proč vás chválím, když jsme to nakonec prohráli. A smutně, o gól. Chválím proto, že to mohlo být daleko horší. Myslím, že jsme dnes podali opravdu dobrý výkon, i když je před námi ještě dlouhá cesta. Příště už budu přísnější. Ale napoprvé za jedna máte :)

 

Komentáře

5.9.2008, 9:46 - Vladimír Schreiner

Z perspektivy diváka sledujícího zápas zpoza piva byl nejhezčím momentem zápasu čtvrtej gól - příhra podél tyčky a rychlá střela pod vyrážečku - paráda!