Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

1.ZÁHORSKÁ HOKEJOVÁ LIGA

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Osmdesát diváků vidělo drama

titulní obrázek

17.1.2010 od Libor Grabec, 148x přečteno

HC Kohoutovice – C&K Toyota 5:5 po samostatných nájezdech

V posledním zápase tohoto kola, v neděli krátce po poledni, se proti sobě na nhl ploše postavily Kohoutovice a Toyota. Oba týmy hokejově i psychicky vyspělé, oba s početnou fanouškovskou základnou a oba s nezdolnou chutí odnést si domů tři body. A skutečně to byla skvělá podívaná, napínavá až do posledního nájezdu.

Skóre bylo otevřeno záhy, hned ve druhé minutě. V poměrně nepřehledné situaci před kohoutovickým gólmanem Michalem Nekvapilem nadhodil Zdeněk Kubík puk na branku a u levé tyčky stojící Jakub Trešl sklepával ze vzduchu do sítě. Kohoutovice se nezalekly a hned v zápětí zaútočily v přečíslení dva na nula na Radima Protivínského, který ale šanci skvělým zákrokem zmařil. V následujících minutách byla na ledě k obdivování především skvělá a důsledná obrana Toyoty, ačkoliv se modrobílí snažili seč mohli, neprocházeli s větším efektem ani přes střední pásmo.

      

                  Zdeněk Kubík                                    Marek Weinbrenner

Druhý, trochu nešťastný gól inkasoval Michal Nekvapil v osmé minutě. Po střele z dálky se mu puk překulil přes rameno a zůstal ležet dvacet centimetrů před brankovou čarou. Nevěděli o něm ani obránci a tak měl dojíždějící Jakub Trešl dost času aby jej doťukl do branky a připsal si tak dnešní druhý bod.

Po tomto momentu začaly Kohoutovice tlačit na soupeře a hrálo se převážně v toyotské obranné třetině. Snaha přinesla ovoce ve dvanácté minutě, nahrávající Tomáš Flora poslal puk před brankou na Pavla Müllera a ten přesnou ranou z první nedal Radimovi šanci. Kohoutovická přestřelka pokračovala a Radim Protivínský dokázal, že několik trofejí pro nejlepšího gólmana ligy nezískal náhodou. Naštěstí se Toyota vzpamatovala a poslední dvě minuty první třetiny se střelnice přesunula k druhé brance. I Michal Nekvapil uhájil svou svatyni pro tuto chvíli se ctí.

         

Smílek J.(KOH)vs.Moudrý M.(TOY)                       Zechmeister S.(KOH)vs.Trešl L(TOY)

Ve druhé třetině se mu už ovšem tolik nedařilo. Další branku na 1:3 inkasoval v osmnácté minutě, kdy po střele Michala Veselého dorážel Adam Olšák takřka do prázdné branky. O dvě minuty později byl podobným způsobem překonán dorážkou Simona Grubera po střele obránce Reného Jaška. Hra poněkud zdrsněla a rozhodčí se na tak vypjaté situace nemohli nečině dívat. Ve dvacáté druhé minutě si šli na trestnou lavici sednout krátce po sobě hned dva hráči Toyoty, ale ani půlminutovou přesilovku pět na tři nedokázali Kohoutovičtí využít. Jak se to dělá se mohli podívat o pár minut později, kdy naopak svou přesilovku Toyota proměnila v gól. Opět šlo o dorážku jejímž autorem byl René Jašek, na branku střílel Adam Olšák.

Kohoutovice na tom byly v tuto chvíli opravdu zle, následovalo další oslabení, sice tentokrát bez branky, avšak Toyota se z kohoutovického obranného pásma odmítala hnout. Radim Protivínský až do konce druhé třetiny stál relaxačně opřený o svou branku.

      

              René Jašek                                                    Daniel Zažímal   

Do třetí třetiny tedy hra vstupovala stavem 5:1 pro Toyotu a málokdo na stadionu věřil, že se ještě něco vážného stane. Zejména po tom, co hned úvodní přesilovku Kohoutovice nejenže neproměnily, ale málem inkasovali další gól po samostatném úniku soupeřova obránce. Ale to bylo také jejich poslední zaváhání v tomto špílu.
Kapitán Tomáš Flora se rozhodl, že to tak nenechá. Ve 34. minutě vystřelil prudkou ránou od modré a síť za zády Radima Protivínského se rozvlnila poprvé ve třetí třetině. To byla voda na skomírající kohoutovický mlýn a rozjel se dravý kolotoč. Následovalo vyloučení Simona Grubera, které sice Toyota ubránila, ale hned pár sekund poté Petr Kotinský nahrál na třetí gól Michalu Lancouchovi. Tuto branku Toyota reklamovala, ale rozhodčí výrok nezměnili.
Začínalo se přiostřovat. Další vyloučení krátce po sobě na obou stranách mělo za následek hru 4:4, ale přineslo jen odpočinkovou minutu v klidnějším tempu. Zdálo se, že oběma týmům již docházejí síly, ale do konce zbývalo přece jen ještě důležitých pět minut.
Ve 42. minutě poslal rozhodčí Toyotu opět do oslabení a Kohoutovice si vzaly time out. Na tuto přesilovku se konaly velké přípravy a vyplatily se. Toyota se bránila zuby nehty, ale málo platné. Kohoutovice si vytvořily pěknou šanci, Jiří Smilek nahrával přes třetinu Pavlovi Müllerovi Radim pustil jeho střelu z té nešťastné pravé strany. Stav hry byl 5:4 pro Toyotu a do konce zbývaly dvě minuty.
Po svém zakázaném uvolnění si Toyota vybrala oddechový čas a při vhazování před Radimem Protivínským Kohoutovice odvolali gólmana a nastoupili v šesti. Celá akce začala úspěšným vyhráním buly a následným nahozením do rohu. Kohoutovice zaujaly útočné postavení a hledaly šanci na střelu. Ta přišla v čase 14:04 po nahrávce kapitána Tomáše Flory Richardu Holčákovi. A ten přesnou střelou do vinglu nedal Radimovi možnost reagovat. Bylo vyrovnáno.

Na posledních dvacet sekund se sice hra opět přesunula před Michala Nekvapila a nevzdávající se Toyota připravila ještě několik infarktových situací. Ale Kohoutovice se ubránily a základní hrací doba skončila po velkém dramatu remízou 5:5.

       

Brabec T.(TOY)vs. Zechmeister S.(KOH)        Semrád H.(TOY)vs.Flora T.(KOH)

Samostatné nájezdy začínal Adam Olšák za Toyotu a překonal Michala Nekvapila pěknou trefou do rohu nad lapačku. Petr Kotinský se trefil přímo do Radima Protivínského. Další za Toyotu jel Michal Moudrý a jeho střelu zlikvidoval Michal Nekvapil ukázkovým zákrokem na zádech. Kapitán Kohoutovic Tomáš Flora svou kličku doprava neproměnil. Třetí sérii jel Libor Trešl a Michal opět chytil. Všichni s napětím očekávali jak si se svým úkolem poradí Richard Holčák. Ten si zkušeně položil Radima na zem a jednoduchou kličkou do bekhendu vyrovnal posledním nájezdem stav trestných střílení na 1:1. Utkání celkově skončilo remízou a oba týmy si do tabulky zaslouženě a spravedlivě připsaly po jednom bodu.

Naše sympatie má pro tento den rozhodně celek Kohoutovic, který se ani v těžké situaci nevzdal a dokázal velmi nepříznivé skóre zvrátit. Nikdo nedokáže odhadnout, jak by utkání skončilo, kdyby se bývali kohoutovičtí „probudili“ o pár minut dřív. Každopádně celý zápas byl úžasný zážitek, na obou stranách se hrál moc pěkný a rychlý hokej podtržený fantastickou atmosférou vytvořenou fanoušky obou celků, kteří se sešli rekordním počtu.

 
V dalších víkendových zápasech porazili Kačeři Koupaliště Dražovice opět v samostatných nájezdech, Sršni Tučňáky 2:0, Tišnov JBS 3:1 a Luleč v napjatém a nepěkně ovlivněném zápase rozhodčími Krokodýli 4:3.

Komentáře

20.1.2010, 13:44 - Tomáš Brabec

Super zápas, jen štěstí, že nebyl o 20 vteřin delší, to bysme prohráli 7:5. To finále bylo drsný, ale furt lepší, než dostat gól v poslední vteřině a prohrát :o)) Ale ta atmosféra na stadionu byla parádní. Škoda jen, že víc týmů nemá takové fanoušky.