Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

1.ZÁHORSKÁ HOKEJOVÁ LIGA

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Tento víkend padlo v BALLH 47 gólů

titulní obrázek

17.11.2010 od Libor Grabec, 66x přečteno

Primárně jsme se zaměřili na souboj Toyoty s Turbínou

 

 

Vedoucí tým tabulky HC Toyota se utkal s nováčkem soutěže HC Turbína Komín. Komínecký tým se zatím představuje v nepříliš laskavém světle a zajímalo nás, jak ustojí tento souboj. Proběhlo to dle očekávání.Hned v počátku zápasu musela Turbína čelit dvěma oslabením za pět minut a gólman Ivo Pazderka se uvedl úžasně. V šesté minutě už bohužel nezvládl pokrýt střelu Jiřího Prášila, který ze dvou metrů vypálil nechytatelnou ránu nad jeho vyrážečku. A Toyota otevřela skóre. Další vývoj zápasu byl v její režii, střílelo ze všech pozic, soupeřům se nedařilo ani vyhodit a opět vynikal gólman Turbíny.

   

Igor Pazdera                    Lukáš Ondráček                  Simon Gruber    

V desáté minutě Toyota zvýšila na 2:0 po chybě soupeřovy obrany. Proti útoku dva na nula nebyla šance, opět po nahrávce Michala Veselého střílel Jakub Trešl. Třetina končila nádherným gólem Petra Ohniště, kterému přihrál zpoza branky po průniku celým kluzištěm Adam Olšák.
V přestávce nešlo neslyšet bouřlivou diskuzi na lavičce Komína. Začali ostře a zapotil se i Radim Protivínský v brance Toyoty, který doteď neměl moc práce. Bohužel, zápal příliš dlouho nevydržel a dostavily se opět chyby. Například Michal Veselý dával svůj druhý gól zcela nebráněný a zvyšoval v 21. minutě již na 5:0. V tomto okamžiku si Turbína vzala time a pokusili se vzpamatovat a zastavit nápor soupeřů. Následně jsme viděli pokusy o samostatné úniky a útoky na obou stranách v přečíslení.  Bohužel, než stihla tato strategie přinést výsledky u Turbíny, využili ji soupeři, na 6:0 zvýšil Adam Olšák.

Turbína ztratila kontrolu nad zápasem a uchýlila se k tvrdšímu stylu hry. Ofenzíva konečně přinesla ovoce v deváté minutě druhé třetiny, Zdeněk Janák překonal po kombinační akci Radima Protivínského relativně jednoduchou střelou od modré čáry.

  

Ve třetí třetině nastoupila Toyota opět plnou silou a Turbína opět choulostivými nervy. Třetina začala dvěmi přesilovkami Toyoty a ta do šesté minuty góly Adama Olšáka a Simona Grubera vedla již 8:1.
O chvíli později si Zdeněk Janák zopakoval svou parádu od modré a znovu prostřelil Radima Protivínského v brance Toyoty. Jak Radim sám přiznal po zápase, byly to oba hloupé a zbytečné góly a pokusí se na těchto situacích zapracovat. Toyota přidala ještě dva góly, utkáni skončilo 10:2.
Jak již bylo řečeno výše, na zápas jsme se přišli podívat nikoliv kvůli skóre, ale zda hráči ustojí bitvu. Velice nás překvapilo chování Rudolfa Valy z Toyoty, který při obraně v nepřehledném okamžiku posunul viditelně úmyslně vlastní branku, čímž zapříčinil přerušení hry. Potyčka po závěrečném hvizdu nás naopak nijak moc nepřekvapila, dlužno říci, že bylo očekáváno více šarvátek během hry samotné. Nicméně jako neomluvitelné se nám zdá chování Petra Laicmana, který při vyloučení v 42. minutě vrazil do dveří od trestné takovou silou, že bolestivě udeřil časoměřiče, který mu je šel otevřít. To se od člověka, který celý zápas vystupuje na střídačce jako zodpovědný lídr týmu opravdu neočekává. Tiše doufáme, že se panu Vlachovi omluvil alespoň po utkání.
 
Druhý večerní zápas představil týmy HC Crocodiles a Tišnova. Utkání skončilo 10:3 pro Krokodýly a zápas byl ve dvou třetinách (první a třetí) vyrovnaný. Za zmínku rozhodně stojí krokodýlí útok Tošnar-Mrázek-Matoušek, kteří ve spoluprácí s obrannou dvojicí převáděli hokej hodný mnohem vyšší soutěže. Ovšem stejně rozhodně stojí za pochvalu hra Tišnova, který se nevzdal, zejména po velmi nepříznivé druhé třetině, a bojoval až do konce. To se opravdu mnohdy nevidí. Za celý zápas byli navíc potrestáni jen tři hráči (CRO 2, TIS 1), což je další nezanedbatelné plus.
 
Ve třetím utkání sobotního večera porazili Sršni JBS 7:1. V neděli potom Kohoutovice zdolali H.A.C 9:1 a ve Vyškově Kačeři porazili Luleč 9:1.Utkání Dražovice - Bláhovka neodehráno z důvodu špatného ledu na ZS ve Vyškově.Utkání bylo přeloženo na 26.11.

Vedoucím střelcem soutěže je Petr Tošnar (HC Crocodiles), který se stal v pátek večer hrdým otcem (na sobotním zápase to oslavil šesti body). Gratulujeme

Petr Tošnar