Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

1.ZÁHORSKÁ HOKEJOVÁ LIGA

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Shutout s vyznamenáním

titulní obrázek

16.3.2011 od Libor Grabec, 118x přečteno

Crocodiles – Sršni 3:0

 

Sršni i Krokodýli se celou sezónu drží v tabulce poblíž sebe v její horní polovině a od vzájemného duelu se očekával pěkný vyrovnaný hokej. Utkání skutečně pěkné bylo, ani chvilku nudné a notně okořeněné štěstím na jedné a smůlou na druhé straně.

Začalo se v ostrém tempu a převážně v krokodýlím obranném pásmu. Přesto to byli oni, kdo otevíral skóre, Petr Tošnar se střetl s obráncem Sršňů při rozehrávce, vyrazil mu puk a následující Jaroslav Styblík čistě prostřelil gólmana Karla Hájka. Minutu před koncem první třetiny se situace takřka opakovala, dotírající Tošnar opět využil chyby sršní obrany a skóroval střelou s kruhu.

  

        Michael Gulda                                    Libor Brůžek

Ve druhé třetině se tempo trochu zvolnilo, ale Sršni byli stále aktivnější. Gól ovšem padl ve 23. minutě opět do jejich branky. Tentokrát to bylo v učebnicové akci při přesilovce,kdy J.Styblík přenesl hru přes cele pásmo na Petra Tošnara,který poslal rychlou střelu na branku na kterou ještě brankař zareagoval ale nehlídaný Mirek Přerovský stál u opačné tyčce a doklepával do prázdné branky.
Třetí třetina se z 90% času odehrála v obranném pásmu Crocodiles. Částečně proto, že jich nastoupilo k zápasu pouze devět do pole a v závěru šetřili síly, ale hlavně proto, že Sršni si třígólové manko nechtěli nechat líbit a snažili se ze všech sil. Ostřelovali branku Michaela Guldy ze všech stran, vymýšleli kombinace, stříleli od modré přes obránce, několikrát před brankou vznikla tlačenice a chumel hráčů obou týmů popadaných na ledě. Dlužno říct, že Sršni měli neuvěřitelnou smůlu, párkrát minuli jen o kousek, několikrát se puk svezl po hokejce v tom nejnevhodnějším okamžiku, situaci komplikoval sníh na ledě a párkrát dokonce zazvonila tyčka či břevno. Ale samozřejmě to nebylo jen o štěstí, Michael Gulda předvedl za pomoci týmu famózní výkon, zejména v závěru zápasu, kdy odolával útokům bez ustání, ale i v nejkritičtějších chvílích zachoval chladnou hlavu. Troufám si říct, že to bylo jedno z nejhezčích a jistě i nejúspěšnějších brankářských představení, které jsme letos viděli.

Ještě bychom rádi poděkovali oběma týmům za slušnost a čistou hru, v celém zápase bylo pouze sedm vyloučení, což je na tak důležité a vyhrocené utkání velmi pěkné. 

              

              Petr Tošnar                    Michael Gulda               Mirek Přerovský