Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

1.ZÁHORSKÁ HOKEJOVÁ LIGA

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Obrovské překvapení hned v prvním kole

titulní obrázek

3.10.2011 od Libor Grabec, 59x přečteno

HC Kohoutovice – JB Stavební 1:1 s.n.

                   

O víkendu začal 13. ročník soutěže BALLH, která letos poprvé přináší revoluční změnu v hracím systému – play off. Dalším významných počinem je zredukování počtu účastníků, se soutěží se rozloučily celky s problémovou docházkou a potížisté a zůstalo 10 kvalitních týmů, které mají skutečně zájem hrát hokej a nekomplikovat soutěž vytvářením problémů.

Vedení soutěže doufá, že tyto kroky přinesou nový impuls do základní části, týmy se k sobě výkonnostně přiblíží a budou se hrát kvalitní a divácky atraktivní zápasy celou sezónu. Zda se tento záměr podaří ukáže až čas, nicméně první vlaštovka už přiletěla – v loňské sezóně poslední celek JB Stavební dokázal v neděli dopoledne senzačně remizovat s favorizovanými Kohoutovicemi.

Kohoutovice splnily svou roli favorita, byli jednoznačně lepší a téměř celou dobu soupeře přehrávaly. Měly i více šancí na gól. Ale zde byl zásadní kámen úrazu – gólman JBS Michal Miloš, který předvedl vynikající výkon a konečná remíza je především jeho zásluha.

Skóre bylo otevřeno v 9. minutě brankou Petra Kotinského na kterou JBS odpovědělo až v polovině druhé třetiny kombinační akcí Romana Matýška a Roberta Vavrdy. A do dramatického závěru se již nezměnilo. Z obou týmu proměnili hráči po jednom nájezdu a utkání skončilo remízou.

 

                                 

            Kotinský Petr                                             Michal Miloš

 

Po zápase jsme požádali kapitána JBS Zdeňka Šťastného o několik postřehů, zde jsou ve zkrácené verzi:

Jak hodnotíš dnešní zápas?

Z.S.: “Přistupovali jsme k tomu jako vždy v minulosti k zápasům s podobnými soupeři – hlavně nedostat 10… to jak to dopadlo je vynikající. Dokonce jsme mohli dvě minuty před koncem ještě zvýšit, náš hráč byl úplně sám téměř v brankovišti a minul. Tak blízko jsme byli vítězství…. Jinak je skvělé, že utkání proběhlo bez problémů, ačkoliv soupeři asi nečekali takový vývoj, hrálo se s nimi dobře až do konce. S Kohoutovicemi se dobře hraje.“

Bod proti Kohoutovicím je skvělý vstup do sezóny.

Z.S.: „Oni byli celou dobu lepší, tlačili nás, ale nemohli dát gól. Michal Miloš zachytal úžasně, celou dobu nás držel. Poslední dobou se mu daří, minulý týden v přípravném zápase vychytal nulu proti HAC(utkání skončilo 4:0 pro JBS), což je výborné. Ale dnes musím pochválit i obránce, obětavě pomáhali, dva z nich dohrávali s bolestivým zraněním po nastřelení pukem. A vlastně všichni z týmu si zaslouží pochvalu, když bylo vidět, že to půjde, tak se všichni zvedli.“

Jak jste se připravovali na sezónu? Vidím nové tváře.

Z.S.: „Nováčka máme jednoho, je jím Jirka Slavov (autor proměněného nájezdu za JBS). Jinak jako obvykle, dost z nás chodilo celé léto na ledy… No a taky jsme se pravidelně scházeli na občerstvovacích poradách J

Co si myslíš o letošním systému play-off?

Z.S.:„Já si myslím, že je to dobrá věc, zajímavá. Pro nás vždycky přestávala být sezóna atraktivní po pár týdnech, letos mají všichni šanci až do konce hrát o všechno.“

 

Jaký máte v letošní sezóně cíl?

Z.S.: „Dali jsme si cíl postoupit do play-off a skončit nejhůře na osmém místě“

Díky a hodně štěstí.

V druhém sobotním duelu se proti sobě postavila Toyota a HAC s výsledkem 5:1. Z tohoto utkání stojí za zmínku výkon letos výborně připraveného Radima Protivínského a fanoušků Toyoty, kterých bylo sice zatím poskrovnu, ale stejně dělali rámus jako na Kometě.

V sobotu porazili Sršni Kačery 6:4 a remízou i po samostatných nájezdech skončil zápas RH Finance proti Krokodýlům. Ve Vyškově v neděli Koupaliště Dražovice – Luleč 5:3.

autor Z.K.