Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

1.ZÁHORSKÁ HOKEJOVÁ LIGA

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Den druhý

titulní obrázek

13.5.2012 od Zdenka Kölblová, 80x přečteno

Hokej kam se podíváš

Jak již bylo řečeno vícekrát, Krokodýli mají s turnajem v Nymburce dostatek zkušenotí a i díky tomu jsme náš turnajový program začínali v sobotu až ve dvě hodiny odpoledne (CSKA dokocne až ve tři a přesto s problémama).

Dopoledne se většina výpravy bavila po svém, někteří sledovali na hale hokej, někteří jen tak odpočívali, někdo byl na procházce. Nymburk je docela hezké město... přečtěte si pár zajímavostí ve článku Pohlednice z Nymburka

 

 

Jak se blížila hodina prvního zápasu, začala šatna ožívat. Většina hráčů se dostavila v pohodě, dobré náladě, svěží a plní sil... většina Krokodýlů.

Ti také dnešní hokejovou šňůru zahajovali. Čekal je druhý zápas základní skupiny s týmem Libchava Predators. Krokodýli měli již první potíže se zraněnými a nemocnými hráči a proto do pole nastoupil i náhradník Libor Grabec. Ačkoliv byl tým v pohodě a dobře připravený, na soupeře nestačil. Jediným gólem se prosadila dvojice Styblík – Tošnar (ačkoliv tady je to u prvně jmenovaného vzhledem k jeho nočnímu programu docela s podivem :)). Krokodýli prohráli 1:5 a skončili ve své skupině na druhém místě. Později odpoledne je čekalo osmifinále s včerejším soupeřem CSKA Piešťanskými Pink Panters.

 

 

CSKA ve svém druhém zápase ve skupině D nastoupili proti týmu Božkov. Oproti včerejšímu zápasu dorazili milionáři tentokrát včas, a ačkoliv v dobré náladě, příliš čerstvě se netvářili. Celé jádro týmu se také sbíralo s obtížemi a to, že se podařilo nalézt a probudit gólmana se rovnalo téměř zázraku. Štěstí, že profesionálům to zatím vítr z plachet nebralo a na zápas se těšili.

Soupeřův tým ovšem neměl nic společného s bandičkou vypitých troskoidů, jak si někteří v asociaci s jejich líbivým názvem možná představovali, naopak se ukázalo, že patří k favoritům turnaje. Otázku, zda by CSKA měla šanci, kdyby tým nastoupil v dobré formě a s brankářem, lze zodpovědět, že pravděpodobně ne. Ale i tak byla prohra 2:6 debaklem a docela zklamáním. Pod brankami byli podepsání tentokrát jediní odpočinutí hráči na ledě Tomáš Blaha, Marek Havlačka a Jarda Chvátal. CSKA skončilo podobně jako krokodýlí kolegové na druhém místě ve skupině a za dvě hodiny vyzývali v osmifinále Spartak Průhonice.

 

 

Pink Panthers nastoupili k utkání s Krokodýly konečně v růžových dresech, jak se od nich od počátku očekávalo. A jako by se přes noc probrali z dřímoty, jejich výkon byl o poznání lepší, než v pátek večer proti CSKA. Přesto Krokodýli nenechali nikoho na pochybách, kdo je pánem zápasu. Jednozančně vedli od prvního hvizdu a soupeř překonal brankáře Karla Hájka jen jednou. Autory všech čtyř branek Krokodýlů byl jejich nelepší útok z ligové sezóny, trojice Tošnar-Styblík-Přerovský. Nejlepším hráčem tohoto utkání byl vyhodnocen střízlivějící Jaroslav Styblík s dvěma góly a jednou asistencí.

Krokodýli porazili slovenského soupeře 4:1 a ve večerním čtvrtfinále je čekali legendární místní Baroni.

 

 

Druhý zápas sobotního odpoledne pro CSKA s průhonickým Spartakem se nakonec proměnil v jednu z nejhezčích podívaných na turnaji. Tým se trochu stabilizoval a hladinky krve v alkoholu se u hráčů vyrovnaly do celkem přijatelné úrovně.

Utkání začalo poměrně jednoznačně pro soupeře. Ale hráči CSKA zabrali a během chvilky zvrátili skóre na 3:2. Pražáci si nenechali nic líbit a opět vyrovnávali a za stavu 4:4 ještě zvyšovali tři minuty před koncem. Potom se brankář CSKA rozhodl proti názoru celého týmu k power play a jelikož již přejel na svou střídačku, nic jiného nezbylo. Ukázalo se, naštěstí nakonec, že to byl nápad dobrý (ačkoliv dokonce ještě byly více než dvě minuty času) a CSKA se podařilo vyrovnat na 5:5. Postaral se o to nejúspěšnější útok týmu na tomto turnaji – Havlačka-Blaha-Chvatal. Po návratu gólmana do branky to již skoro vypadalo na nájezdy, ale stejný útok jako v případě vyrovnání zařídil gól šestý a tudíž vítězství. Autory dalších branek byli Tomáš Krajdl, Ivoš Staněk a Milan Vykouřil.

Jako nejlepší hráč zápasu byl oceněn nás Tomáš Blaha, který mimojiné vstřelil dva poslední góly.

Milan Vykouřil dostal chvíli před koncem zápasu vyšší trest za nepřiměřenou komunikaci s rozhodčím a tím pádem stopku na večerní zápas. Všichni čtyři milionáři se v souvislosti s touto událostí rozohodli vrátit do Brna. Nebyla síla a bohužel ani moc argumentů bojovat proti jejich rozhodnutí. Ale pohled na sedm zbývajících zklamaných hráčů CSKA, kteří zůstávali na turnaji, patřil k tomu nejsmutnějšímu, co jsme na turnaji zažili (jak již bylo řečeno, obrovské poučení pro příště).

 

     

 

Ačkoliv to podle uvedeného popisu nevypadá, ale prakticky to bylo tak, že se hrál jeden zápas za dtuhým. Nejdříve začínali Krokodýli, hned po nich CSKA a jeden zápas volno, čas akorát doplnit tekutiny, případně po očku sledovat tevelizní přenosy z brněnského Ronda z EuroHockey Tour (které nás provázely po všechny tři dny turnaje). Celý den bylo nádherné slunečné počasí, které přímo lákalo k posezení venku a dokreslovalo pohodovou atmosféru hokejového dne.

 

 

Odpoledne rychle ubíhalo a překulilo se do večera k čtvrtfinálovým zápasům. Jako obvykle první začali Krokodýli s Nymburskými Barony, vítězem skupiny A. I na Krokodýlech se již podepsala marodka a velká únava, přesto předvedli vynikající utkání s bohužel nešťastným koncem.

Hned na začátku poslal Petr Tošnar svůj tým do vedení, které ale nevydrželo. Následovalo vyrovnané utkání, kde se předvedli zejména oba brankáři. Chvíli před koncem druhé poloviny fauloval krokdýlí obránce ujíždějícího soupeře a v následné přesilovce vstřelili Baroni vítězný gól. Krokodýlům tak utekl postup do semifinále jen o kousek.

 

 

CSKA nastoupilo ke svému čtvrfinálovému zápasu v devět večer proti týmu Rangers Ševětín. Hráčů zbylo do pole již pouze 7 a soupeř nepovolil půjčit si někoho z jiného týmu (pochopitelně). Takže nezbylo nic jiného. Před tímto zápasem se stal opět malý zázrak v souvislosti s brankářem, kterému to buď celé došlo a nebo si vzal k srdci těc několik ostřejších slov, která v šatně po posledním zápase padla. A poprvé za celý turnaj nastoupil do branky CSKA konečně gólman, ve kterého všichni doufali a podal famózní výkon.

Jinak se utkání vyvíjelo dle očekávání. Všech sedm statečných se snažilo ze všech sil, ale těch bohužel po tak náročném dnu již příliš nezbývalo. Přesto se skóre téměř celou dobu dařilo držet, ačkoliv nebyla šance na úspěšný útok. Utekl až závěr. V jednom okamžiku dokonce brankář odjel na střídačku, protože se již nemohl udržet na nohou, ale po chvilce se naštěstí vrátil a poslední minuty dochytal.

CSKA prohráli ve čtvrtfinále 0:5. Jan Gajda byl za svůj výkon v brance vyhodnocen nejlepším hráčem tohoto utkání.

Díky této prohře mělo CSKA nastoupit v neděli dopoledne ve skupině o 5.-8.místo v brněnském derby proti Crocodiles.

 

Sobotní noc byla ve většině případů méně bouřlivá než ta páteční. A na řadě s večírkem byli tentokrát hlavně mnohem čerstvější Krokodýli. V restauraci na hale a na zahrádce před halou zpestřoval posezení přenos utkání NHL pro všechny, kteří toho ještě neměli dost. Ale většinou všichni měli a tuto noc se nestalo nic k zveřejnění.

 

Přesto jsme toho během víkendu zažili hodně, přečtěte si v článku Občerstvovací stanice.