Úvodní stránka. 
Česky In english
Přihlásit se přes: Facebook

1.ZÁHORSKÁ HOKEJOVÁ LIGA

Divize B      Divize C     
Divize A      Divize C     
Divize A      Divize B     
              

Den první

titulní obrázek

13.5.2012 od Zdenka Kölblová, 164x přečteno

cesta na turnaj, první zápasy a první noc

Odjezd byl naplánován od čerpací stanice Avia ve Slatině a sraz jsme měli ve 13:30. Jako první (a jedni z nejvzornějších z celého turnaje) dorazili Tomáš Bláha a Jarda Chvátal. Účastníky zájezdu, na které všichni čekali, jmenovat nebudu ještě si své místo v příběhu zaslouží i jinak a lépe :)

Každopádně den D a hodina ta pravá nastala a z Brna vyjel autobus s téměř kompletními dvěma týmy s téměř kompletními gólmany a s téměř hodinovým časovým zpožděním. Ale s tím se počítalo :)

přečtěte si, kdo všechno byl přítomen v článku Účastníci zájezdu

 

 

Když pomineme odpočinové zastávky, první oficiální a pravidelná zastávka (dle zvyků z dřívějších let) patřila pohlednému motorestu u sjezdu z dálnice D1 na Havlíčkův Brod. U tří věžiček proběhl vynikající pozdní oběd (či časná večeře, protože ani na jedno z obou jídel nebyl v pátek v obvyklou dobu čas ani prostor). Od Věžiček jsme odjeli do města vyzvednout nejdůlěžitějšího člověka pro Krokodýly – brankáře Karla Hájka.

Po několika dalších zastávkách jsme dojeli do cíle – na zimní stadion v Nymburce. Část výpravy byla ubytována v hotelu na dohled od stadionu, část v ubytovně přímo na zimáku. Dostali jsme krásně velikou šatnu až na samém konci chodby, hned vedle zadního vchodu do budovy a přímo vedle letní zahrádky, kde se během víkendu odehrála velká část dobrodružství. K tomu se ale dostaneme později.

 

 

Když proběhly všechny vybalovací a ubytovací procedury, byl tak akorát čas na hokej. První zápas naší výpravy odehráli Krokodýli ve své skupině s týmem Spartak Průhonice, který je dle oficiálního webu turnaje zkušeným veteránem MČR. Než se pustíme na led, je vhodné podotknout, že se Krokodýli včas a vzorně převlékli a v počtu 10 hráčů plus brankář a ve střízlivém stavu nastoupili k utkání, což má vzhledem k situaci v CSKA poměrně význam.

 

 

 

Hned úvodní zápas výpravy přinesl drama. Šťastněji začali Pražáci, ale pak se Krokodýli rozjeli a nasázeli soupeři postupně pět branek. Výborně si vedl útok Tošnar - Styblík, dalšími skórujícími byli kapitán René Ličartovský a Simon Gruber. Dvěma asistencemi pomohl týmu obránce Milan Procházka, pro kterého ale díky zdravotním komplikacím turnaj téměř skončil.

Za stavu 5:1 došlo k nečekanému zvratu, soupeři se podařilo dát gól a jejich morálka i herní úroveň značně stoupla. Během několika málo minut přidali další tři a naštěstí byl konec zápasu. Krokodýli ve svém úvodním představení na turnaji zvítězili 5:4 a nejlepším hráče zápasu byl jmenován snajpr Petr Tošnar.

 

 

Zápas CSKA byl dle rozpisu v plánu hned po Krokodýlech. Soupeřem byl slovenský tým Pink Panthers Piešťany, který nastoupil snad v 15ti hráčích a trochu mi tak (i svým výkonem) připoměl nadšení a naivitu CSKA z turnaje v Kopřivnici před třemi lety.

Oproti vzorným disciplinovaným Krokodýlům se CSKA předvedla v úplně jiném světle. Ještě čtvrt hodiny před zápasem nám chyběli naši čtyři milionáři, brankář se snažil zamaskovat svůj stav veselostí, ale zdaleka nebyl jediný, kdo „únavou“ téměř nemohl mluvit. Nakonec se nějak tým dohromady dát podařilo a v počtu 11ti hráčů a člověka oblečeného v gólmanském nastoupil k utkání. Zkrátím to, protože není třeba některé věci rozmazávat. CSKA vyhrálo 6:2 hlavně díky trochu nižší úrovni soupeře a díky zkušenostem našich profesionálů a milionářů. Nejvýrazněji se gólově vyznamenal Ivo Staněk a Jarda Chvátal, dále pak Radek Sedláček, Pepa Kalík, Milan Vykouřil a Tomáš Křesálek. V druhé polovině zápasu se počet hráčů CSKA snížil na deset díky odpočívajícímu Fleishmannovi, nejdříve na zadní lavici střídačky a potom na trestné, kde odpykával desetiminutový trest za brankáře (což byla nejužitečnější věc, kterou Flajši za celý zápas předvedl). O výkonu brankáře se přiliš rozepisovat také nebudu, snad nejvýmluvnějším hodnocením jeho chování byly nejdříve pobavené a později dosti nesouhlasné komentáře spoluhráčů ze střídačky. CSKA ve svém prvním zápase vyhráli, ale bylo více než jasné, že formování týmu je třeba značně zapracovat.

 

 

Mezitím Krokodýli odměnili svého obránce Libora Brůžka za celoroční snahu při rozvozu mléka.

 

Po zápase CSKA milionáři odjeli za svými záležitostmi a většina zdravých členů výpravy odcestovala autobusem do Poděbrad na diskotéku. Tato část víkendu má také velmi dlouhou tradici a některá vyprávění z minulých let se již proměnila v legendy. Letos tomu bohužel mělo být jinak.

Možná špatná konstalace hvězd nebo prostě smůla způsobila, že v Poběbradech to stálo za starou bačkoru (dle slov většiny). Ke srazu do autobusu přicházeli unavení cestovatelé daleko před stanovenou dobou odjezdu a téměř všichni se již těšili domů. Autobus dorazil podle plánu chvíli po půl třetí a téměř všichni se odebrali spát. Téměř padlo již několikrát :) Takže...

Ne všem se v Poděbradech nelíbilo a ne všichni se vrátili autobusem. Dva odvážní hrdinové z CSKA se dostali domu nad ránem vlakem, přičemž nelitovali tříkilometrové cesty na vlak v Poběbradech a stejné v Nymburce, dobrodružství si opravdu užili. Dalšímu expertovi ze stejného týmu se v Poběbradech velmi zalíbilo, hlavně místní lidé, přátelství s některými trvá dodnes.

 

 

Ne všichni také do Poděbrad odjeli. Profesionálové z CSKA zůstali velkou část večera sedět na malebné zahrádce přímo před zimním stadionem a místo diskotéky se věnovali sbližování s přítomnými hráči ostatních týmů. Konverzace zpočátku trochu vázla, ale později se zejména ze slovenských Pink Panthers stali skoro kamarádi (a bylo jich dohromady ještě dvakrát tolik než stálo při zápase na střídačce). Jak večer postupoval, lidé přicházeli a odcházeli, byla podniknuta i cesta do jednoho z místních klubů, která ale také nesplnila příliš očekávání. Proto se nakonec oslavy navrátily na zahrádku u zimáku, a připojilo se i několik navrátivších se bytostí z Poděbrad.

 

 

Posledními zajímavostmi, kterou pětice přeživsích dávala celý další den k dobru (ačkoliv se místy rozcházeli v detailech), bylo zavření zahrádky v osm hodiny ráno a následné znovuotevření směnou na další den ve čtvrt na devět a nesmírná laskavost kuchaře z restaurace na stadioně, který šel zrovna do práce a povalujícím se troskám nabídl česnečku. Poslední hrdinové se dostali do postele v devět ráno.

 

Následuje článek - Den druhý